Cookies με ταχίνι και κουκουνάρι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό υλικό για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες! Αυτά τα cookies είναι και νηστίσιμα και γεμάτα γεύση!

Συστατικά

  • 1 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουτ. γλυκού μπέικιν
  • μία πρέζα αλάτι
  • μισό φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • μισό φλιτζ. Μακεδονικό Ταχίνι καλά ανακατεμένο
  • μισή κ. σούπας μέλι
  • 1 κ.γλυκού βανίλια
  • κουκουνάρια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Χτύπα το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε λίγο λίγο το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
  • Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίξε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τύλιξέ την και πάτα την να πλατύνει.
  • Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για να σταθεί τουλάχιστον 45 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  • Με το χέρι σου κόψε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και σχημάτισε ένα μπισκότο πάχους περίπου 2,5 εκατοστών.
  • Βάλε τα μπισκότα στη λαμαρίνα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Βάλε μερικά κουκουνάρια σε κάθε μπισκότο.
  • Ψήσε για 12 με 15 λεπτά, ίσα να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More