Cordon Blue με La Vache Qui Rit® Light

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Επειδή πάντα θέλεις να βάζεις το… δικό σου touch σε κάθε συνταγή! Παίρνουμε την κλασική cordon blue συνταγή και την προσαρμόζουμε στις θερμίδες, αλλά και την ξεχωριστή γεύση La Vache Qui Rit® Light που μας ταιριάζει!

300 θερμίδες/Μερίδα (με 2 κ.σ. sauce)

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση (περίπου 120 γρ. το κάθε κομμάτι)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 8 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι γάλα 2%
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Για τη σος: 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά
  • 3-4 chives ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε κάθε κομμάτι κοτόπουλο να γίνει όσο πιο λεπτό και φαρδύ γίνεται. Αλατοπιπέρωσε
  • Στρώσε πάνω από το κοτόπουλο ένα κομμάτι ζαμπόν και τοποθέτησε στο κέντρο του ένα κομμάτι τυρί La Vache Qui Rit® Light
  • Τύλιξε το κοτόπουλο και στερέωσε τις άκρες, για να μην ανοίξει, με μια οδοντογλυφίδα
  • Βάλε το γάλα σε ένα ρηχό πιάτο. Σε άλλο πιάτο ανάμειξε τις νιφάδες καλαμποκιού με την πάπρικα και το σκόρδο. Βούτηξε το ρολάκι κοτόπουλο στο γάλα και στη συνέχεια στις νιφάδες
  • Τοποθέτησε τα cordon blue σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε στους 200oC για 25 με 30 λεπτά
  • Για τη σος: Ανάμειξε το ζωμό κοτόπουλο, τα chives (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια), το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι, το άνθος αραβοσίτου, τη μουστάρδα και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση, σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε 5 λεπτά να δέσει η σος και κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο ζεστό, περιχύνοντας κάθε κομμάτι με δύο κουταλιές από τη σος

Tip


Read More

And More