Country Κιμαδοπιτάκια

1 Ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Τραγανή ζύμη γκουρού αγκαλιάζει μια γευστική σάλτσα κιμά. Είναι το νο. 1 πρώτο πιάτο για να εντυπωσιάσεις σε κάποιο επίσημο γεύμα ή ένα ωραίο ελαφρύ γεύμα για το βράδυ. Έχει μόλις 200 θερμίδες.

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2  φλιτζάνι γάλα (αν θες μπορείς να βάλεις 1/4 γάλα και 1/4 κρέμα γάλακτος)
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι το σέλερι και το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε τον κιμά, την πατάτα, το νερό και το γάλα και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και αλατοπιπέρωσε, αφήνοντας για 5-6 λεπτά ακόμη στη φωτιά
  • Πάρε τα ατομικά φορμάκια (τα υλικά είναι για 16 πιτάκια) και κόψε στρογγυλά κομμάτια ζύμης
  • Πάρε ατομικά φορμάκια και στρώσε μέσα τη ζύμη γκουρού
  • Γέμισε κάθε ένα με τον κιμά και σκέπασε με τα καπάκια πιέζοντας τις άκρες να ενωθεί η ζύμη
  • Κάνε μικρές τομές στην επιφάνεα της ζύμης και βάλε τα φορμάκια στο φούρνο σους 200oC για περίπου 15 λεπτά
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα πιτάκια στο φούρνο για άλλη μισή ώρα

Tip

Σου έμεινε ζυμάρι; Μπορείς να ετοιμάσεις λαχταριστά ορεκτικά. Δες εδώ πως

Read More

And More