Crisp με κυδώνι και μήλο

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανό γλυκό που περιέχει στην καρδιά του δύο από τα πιο διακεκριμένα φρούτα του φθινοπώρου (και του χειμώνα!). Απολαυστικό γλυκό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το απόγευμα! Και μην διστάσεις να το σερβίρεις με παγωτό… του πάει πολύ.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1-2 βανίλιες
  • 3 μέτρια κυδώνια
  • 3 μήλα Golden

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τη βανίλια. Τρίψε το μείγμα με τα δάχτυλα για να σχηματιστούν χοντρά “ψίχουλα”. Μετά ζύμωσέ το σε πολύ μικρές μπάλίτσες (όσο μια ρώγα σταφύλι).
  • Καθάρισε τα κυδώνια και τα μήλα. Κόψτα σε πολύ λεπτές φέτες και ανάμειξέ τα σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ. Ρίξε τα μπαλάκια της ζύμης πάνω από τα φρούτα να απλωθούν παντού.
  • Ψήσε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και τα μήλα και να ροδίσει η ζύμη.
  • Σερβίρεται με παγωτό.

Tip


Read More

And More