Croque Madame

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Φρυγανισμένο ψωμί με καπνιστό ζαμπόν, μπεσαμέλ μουστάρδας και ρευστό αυγό

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. + 2 κ. σούπας πλήρες γάλα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • 3 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 170 gr καπνιστό ζαμπόν
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για δύο με τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοτας έντονα για να μην σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα..
  • Ρίξε στην κρέμα τη σκόνη μουστάρδας, το τζίντζερ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Άλειψε ελαφρώς το ψωμί με βούτυρο και φρυγάνισέ το και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Άπλωσε στο ψωμί τη μουστάρδα στη μία πλευρά και από πάνω μοίρασε το ζαμπόν.
  • Μετάφερε τα ψωμάκια με το ζαμπόν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίξε στο καθένα μισή κουταλιά από την κρέμα.
  • Κάνε ένα βαθούλωμα στο ζαμπόν και τοποθέτησε με προσοχήσε κάθε ψωμάκι έναν κρόκο αυγού.
  • Ψήσε στο φούρνο για τρία με τέσσερα λεπτά, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More