Crumble μήλου με βρώμη

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η βρώμη είναι πολύτιμος σύμμαχος στο να φτιάχνεις γλυκά με λίγες θερμίδες και πολλά… καλά! Και αυτό το crumble μήλου θα ευωδιάσει το σπίτι σου!
192 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 35 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 20 γραμμ. ζάχαρη
  • 35 γραμμ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γραμμ. μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα 4
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 ° C .
  • Βάλε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό .
  • Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Βγάλε από την κατσαρόλα και βάλε τα μήλα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.
  • Βάλε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
  • Κόψε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και πρόσθεσέ το στη βρώμη και το αλεύρι.
  • Ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου μέχρι να έχεις ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το μίγμα με τη βρώμη πάνω από τα μήλα.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βρώμη και το μήλο να βράσει.

Tip

Πασπάλισε το crumble με λίγη κανέλα πριν το βάλεις στο φούρνο για ακόμη περισσότερο άρωμα!

Read More

And More