Crunchy πατατοσαλάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σαλάτα με πατάτες σοτέ και άρωμα σέλερι και φιστικιού

Συστατικά

  • 1 kg baby πατάτες κομμένες στα τρία
  • αλάτι
  • 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • ½ φλ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα διαγώνια
  • ½ φλ. φύλλα σέλερι
  • 1 φλ. κόλιανδρος
  • ½ φλ. δυόσμος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και κάλυψέ τες με νερό και αλάτισε.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 με 15 λεπτά.
  • Σούρωσε τις πατάτες και άφησέ τες να κρυώσουν.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές για 8 με 10 λεπτά και αλάτισέ τες.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ να βράσουν σε σιγανή φωτιά για δύο λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάλε τις πατάτες, τα φιστίκια και το ζεστό μείγμα ξυδιού σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τα και άφησε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε το σέλερι, τα φύλλα σέλερι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε.

Read More

And More