Cupcake με τυρένιο frosting

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα αφράτο cupcake για απογευματινό σνακ με υπέροχο top από αφράτο La Vache Qui Rit® Light
Θερμίδες 180/το ένα

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι κεχριού (θα το βρεις σε μεγάλα super market)
  • 1/2 φλιτζάνι άγλυκη σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης
  • 4 αυγά
  • 1 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 βανίλιες
  • Για το γλάσο: 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
  • ¼ του φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC. Παράλληλα βουτύρωσε 12 φορμάκια για muffin και στρώσε καραμελόχαρτα
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι κεχριού, το κακάο, το αλάτι, την baking soda, το baking powder και το κόμμι ξανθάνης
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη βανίλια.
  • Στο μείγμα των αυγών συμπλήρωσε λίγο, λίγο τα στεγνά υλικά σου ανακατεύοντας διαρκώς
  • Μοίρασε την ζύμη στα φορμάκια και ψήσε στον φούρνο για 20′ με 25′ λέπτα. Θα πρέπει πιέζοντας την επιφάνεια του να επιστρέφει και να μην κάνει λακκούβα
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά του γλάσου στο μίξερ να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Βάλε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά και τα κεκάκια.
  • Στόλισε με το γλάσο και φύλαξε σε δοχείο που κλείνει εως και μία εβδομάδα

Tip


Read More

And More