Cupcake Χιονάνθρωπος

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα Χριστούγεννα θέλουν χρώμα, φαντασία και παιχνιδιάρικη διάθεση. Έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε τα cupcake υπερπαραγωγή, να κρύψουμε κάτω από το χιονάνθρωπο ένα απίθανο τρουφάκι σοκολάτας και να σε βοηθήσουμε να κάνεις τους φίλους σου να τρελαθούν μόλις τους τα παρουσιάσεις.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ: 300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 του φλιτζανιού λικέρ αμύγδαλο ή αμαρέτο
  • 1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES: 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 5-6 μπισκοτάκια κανέλας σπασμένα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 3 ασπράδια αυγού
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ: Σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. ζαχαρόπαστα
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ: Ανακάτεψε και τις δύο σοκολάτες σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και με τον επεξεργαστή να δουλεύει – αν είναι δυνατό – πρόσθεσέ τη στη σοκολάτα
  • Συμπλήρωσε το βούτυρο, το λικέρ και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή βάση
  • Βουτύρωσε ελαφρά ένα επίπεδο μπολ και άπλωσε την σοκολάτα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη.  Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει
  • Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και τη σκόνη κακάο σε ένα άλλο
  • Γύρισε τη σοκολάτα σε ξύλο κοπής και αφαίρεσε την πλαστική μεμβράνη. Κόψε τη σοκολάτα σε 8 λωρίδες και αντίστοιχα σε κυβάκια. Ανά διαστήματα βύθισε το μαχαίρι σε νερό να μην κολλάει
  • Πέρασε τα σοκολατάκια πρώτα από το αμύγδαλο και μετά από το κακάο. Στο ψυγείο μπροούν να διατηρηθούν σε σκεπασμένο σκεύος, με λαδόκολλα ενδιάμεσα, μέχρι και 2 εβδομάδες. 
  • ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKE: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και πρόσθεσε όλα τα υλικά
  • Χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος πρόσθεσε τα σπασμένα μπισκότα και ανακάτεψε απαλά
  • Σε φορμάκια για muffis βάλε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για ατομικά κεκάκια και γέμισε με το μείγμα στα 2/3
  • Ψήσε στο φούνρο για 20′ με 25′ λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένια απόχρωση
  • Άφησε 10′ λεπτά και στη συνέχεια βάλε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτύπησε όλα τα υλικά για το γλάσο να πάρεις ένα ομοιμόμορφο μείγμα.
  • Βάλε μια σταγόνα γλάσο σε κάθε cupcake και στερέωσε επάνω από ένα τρουφάκι. Περίχυσε από πάνω με το γλάσο να ασπρίσει όλη η επιφάνειά του
  • Χρησιμοποίησε τις σταγόνες σοκολάτας για μάτια και στόμα
  • Μοίρασε τη ζαχαρόπαστα σε τρία μέρη και χρωμάτισε κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί. Πλάσε με το κόκκινο καπελάκι, το πορτοκαλί μύτη και κασκόλ με το πράσινο και διακόσμησε τα cupcakes σου

Tip

Η ζαχαρόπαστα είναι συχνά δύσκολη στη διαχείρηση. Μπορείς πάντα να βρεις καραμελάκια σε σχήμα καρότο για μυτούλα και γλυκόριζες λωρίδες για κασκόλ ώστε να διακοσμήσεις το γλυκάκι σου.

Read More

And More