Διαφορετικές γεμιστές ντομάτες

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα γεμιστά είναι το φαγητό του καλοκαιριού. Δεν θέλεις όμως να το δοκιμάσεις λίιιιιγο διαφορετικά; Εμείς επιλέξαμε αντί για ρύζι να βάλουμε κινόα και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Συστατικά

  • 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το ταψί σου
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC.
  • Καθάρισε τις ντομάτες όπως ακριβώς για τα γεμιστά. Κόψε το “καπάκι” και με ένα κουτάλι αφαίρεσε προσεκτικά το εσωτερικό τους, χωρίς να το πετάξεις.
  • Βάλε το κινόα με 1 φλιτζάνι νερό να πάρει μια βράση, σκέπασε με πετσέτα και άφησε για 15′ λεπτά. Θέλεις να κρατάει λίγο όταν γεμίσεις τις ντομάτες
  • Τρίψε τη σάρκα της ντομάτα και βάλε σε ένα μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το κινόα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε τις ντομάτες, χωρίς να τις ξεχειλίσεις και σκέπασε με τα καπάκια της ντομάτας.
  • Βάλε τις ντομάτες σε ταψάκι, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 30-35′ λεπτά.
  • Σέρβιρε ζεστές ή κρύες

Tip

Μπορείς φυσικά να ετοιμάσεις και πιπεριές με τον ίδιο τρόπο. Φρόντισε μόνο να τρίψεις μια ακόμη ντοματούλα για τη γέμιση σου!!

Read More

And More