Dip από ψωμί και κρεμμύδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βαρέθηκες το παραδοσιακό τζατζίκι; Θέλεις κάτι ζεστό και κρεμμώδες με πλούσια γεύση; Δοκίμασε αυτό το dip που μπορείς να σερβίρεις με κομμάτια ψωμιού, πίτας, τσιπς και ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

Συστατικά

  • 85 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης + 2-3 για το σερβίρισμα
  • 600ml γάλα
  • 7 γαρίφαλλα
  • 140 γραμμ. ψίχα ψωμιού
  • 142 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίξε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και ρόδισε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να χρυσίσουν.
  • Πρόσθεσε το γάλα και τα γαρύφαλλα και σιγόβρασε χωρίς το καπάκι για 30 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Βγάλε τη δάφνη και τα γαρύφαλλα και ρίξε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μίξερ μαζί με τα 2/3 του ψωμιού μέχρι να γίνει ενιαίο μίγμα.
  • Βάλε στο ψυγείο για 2 μέρες.
  • Πριν σεβρίρεις, βάλε την κρέμα σε κατσαρόλα και ρίξε τη σος ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο ψωμί. Πρόσθεσε έξτρα γάλα αν δεις ότι πήζει πολύ.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε ενώ είναι ζεστό.

Tip

Καλό είναι να το προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά η βασική συνταγή και να κερδίσεις χρόνο. Το ντιπ αυτό ταιριάζει με κράκερς και τσιπς!

Read More

And More