Dip κόκκινων φασολιών

5
Mερίδες

Κόκκινα γλυκά φασόλια, διάφορα μπαχαρικά, λίγη ντοματούλα και ένα υπέροχο ντιπ που θα εντυπωσιάσει είναι γρήγορα έτοιμο

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 3/4 του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια, κρατώντας από το ζουμάκι της κονσέρβας
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Το ξύσμα και το χυμό από 1 lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε τα φασόλια και το ζουμάκι τους, μαζί με τον τοματοπελτέ και τα μπαχαρικά σου και άφησε να βράσουν για μερικά λεπτά
  • Πρόσθεσε το lime, ξύσμα και χυμό και κατέβασε το κατσαρολάκι από τη φωτιά
  • Αφού κρυώσει λίγο, πέρασε όλο το μείγμα από ένα μιξεράκι να γίνει πουρές
  • Αφού κρυώσει σέρβιρε σε μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού, κριτσινάκια, καροτάκια και κομμάτια σέλερι

Tip


Read More

And More