Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορείς να συνδυάσεις αυτό το dip με κρέας, πατάτες, πατατάκια ή ό,τι άλλο θες. Είναι γευστικό και light φυσικά.

Θερμίδες: 48/ κ. σούπας

Συστατικά

 

  • 1/4φλ. λάδι
  • 4 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1κ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Πρόσθεσε το λάδι και τα κρεμμύδια μαζί με μια μεγάλη πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Σόταρε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν (περίπου 15 λεπτά).
  • Όταν τα κρεμμύδια γίνουν, πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο και ανακάτεψε για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Κλείσε το μάτι της κουζίνας και πρόσθεσε τη σάλτσα Worcestershire και το θυμάρι.
  • Όταν κρυώσουν τα κρεμμύδια ρίξε τα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και ανακάτεψέ τα.
  • Ρίξε και το μαύρο πιπέρι και το αλάτι και ανακάτεψε ξανά.
  • Σέρβιρε στο πιάτο μια κουταλιά της σούπας.

Read More

And More