Δροσερή κοτόσουπα με λαχανικά και φασόλια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά λαχανικά με τρυφερά φασόλια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε γευστικό ζωμό κότας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 gr βρασμένα φασόλια
  • 4 φλ. baby σπανάκι
  • 2 κ. σούπας + έξτρα χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  • Ρίξε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι.
  • Σοτάρισε τα λαχανικά για τρία λεπτά και πρόσθεσε το θυμάρι για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα φασόλια και το κοτόπουλο.
  • Μόλις περάσουν 15 λεπτά, πρόσθεσε το σπανάκι για δύο λεπτά και το χυμό λεμονιού με τον άνηθο και το μαϊντανό.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με έξτρα χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More