Εξωτικό σουβλάκι κοτόπουλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοτόπουλο σουβλάκι στα κάρβουνα είναι και ελαφρύ και νόστιμο! Ή μαρινάδα του έχει εξωτικές γεύσεις από μάνγκο, καρύδα και φυστικοβούτυρο που δίνουν στο κοτόπουλο τέλεια γεύση!

Συστατικά

  • 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
  • 800 γραμμ. κοτόπουλο μπούτι ξεκοκκαλισμένο κομμένο σε κομμάτια
  • μισό φλιτζάνι μάνγκο σε πολτό (ή 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα)
  • 1 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σούπας σος σόγιας + 2 κ.γλυκού σος σόγιας
  • 270 ml γάλα καρύδας
  • 100 γραμμ. διάφορα πράσινα σαλατικά
  • 3 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι σε λεπτές φλούδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πέρασε το κρέας στα καλαμάκια.
  • Ανάμιξε το μάνγκο, το φυστικοβούτυρο και τη σόγια σος σε ένα μπολ.
  • Βγάλε δύο κουταλιές σε ένα μικρότερο μπολ. Το υπόλοιπο αλειψέ το στα σουβλάκια. Όσο περισσέψει κράτησέ το στην άκρη.
  • Ψήσε τα σουβλάκια στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν προσέχοντας να μην αρπάξουν.
  • Εν τω μεταξύ, βάλε το γάλα καρύδας και τις δύο κουταλιές από το μάνγκο που κράτησες σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, να πάρει βράση, ανακατεύοντας, για 6-8 λεπτά μέχρι να μείνει το μισό και να έχει πήξει ελαφρά.
  • Βάλε τα σαλατικά, το ραπανάκι, το αγγούρι και τα 2 κουταλάκια σόγια σε μπολ. Ανακάτεψε.
  • Βάλε τα ψημένα σου σουβλάκια σε πιατέλα και περίχυσέ τα με τη ζεστή σος καρύδας.
  • Σέρβιρε με τη σαλάτα και την υπόλοιπη σος.

Tip


Read More

And More