Ελαφριά πανακότα με γιαούρτι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το γιαούρτι στην πανακότα θα προσφέρει πιο γεμάτη γεύση και δροσερό αποτέλεσμα. Σέρβιρε με μέλι και φρουτάκια εποχής και απόλαυσε ένα φίνο και ντελικάτο επιδόρπιο από τα χεράκια σου.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
  • 1 κ.γ. νερό
  • 1 ½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι Φρέσκο γάλα ΜΕΒΓΑΛ ελαφρύ
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.γ.  μέλι
  • Σμέουρα ή άλλα φρούτα εποχής για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σ’ένα βαθύ πιάτο, βάλε τη ζελατίνη με το νερό και άφησε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει
  • Σ’ένα μπρίκι βράσε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και πρόσθεσε τη μαλακή ζελατίνη ώσπου να διαλυθεί
  • Σ’ένα μέτριο μπωλ, χτύπησε την κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ με το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ να γίνουν ένα μείγμα
  • Στη συνέχεια ρίξε και το χλιαρό γάλα και χτύπησέ τα όλα μαζί
  • Τοποθέτησε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες
  • Για να σερβίρεις την πανακότα, περίχυσε με μέλι και γάρνιρε με τα φρούτα

Tip

Άφησε το γάλα να κρυώσει ελαφρά, αλλά να παραμένει χλιαρό, πριν το ρίξεις στο μείγμα κρέμας γάλακτος με το γιαούρτι

Read More

And More