Ελαφρύ cupcake καρότο

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί το δικό σου μυστικό για να απολαμβάνεις τα γλυκά και να προσέχεις τη διατροφή σου να βρίσκεται στο καρότο; Αν η συνταγή είναι αυτή που ακολουθεί, σίγουρα! Πεντανόστιμο cupcake χωρίς βούτυρο και λευκό αλεύρι με πολλά φρούτα και υπέροχη γεύση.
Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και επίσης τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ανανά λιωμένο και στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό καρότο
  • 2 ½ του φλιτζανιού αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking soda
  • ½ κ.γ. αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170oC
  • Ανάμειξε το καρότο, το μήλο και τον ανανά με τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Συμπλήρωσε το λάδι και το χυμό καρότο
  • Βάλε σε άλλο μπολ τα στερεά σου υλικά, αλεύρι, baking soda, κανέλα και αλάτι και κοσκίνισέ τα όλα μαζί
  • Γύρισε τώρα τα υγρά σου υλικά (φρούτα και χυμό) στο αλεύρι και ανάμειξε προσεκτικά ώσπου να γίνουν ένα σώμα
  • Μοίρασε τη ζύμη σε ταψάκι για muffins, στρωμένα με καραμελόχαρτα και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 20-25′ λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από αυτά.
  • Βγάλε και σέρβιρε αφού κρυώσουν

Tip

Δοκίμασε να πάρεις νιφάδες βρώμης και να τις αλέσεις σε έναν επεξεργαστή να γίνουν σκόνη! Θα αντικαταστήσουν τέλεια το αλεύρι.

Read More

And More