Ελληνική σαλάτα με κριθαράκι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνδύασε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στη νηστεία σου για να σε κρατήσουν χορτάτη και γεμάτη ενέργεια! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
Θερμίδες: 262/μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1, 5 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1, 5 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Για το dressing
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ζωμό λαχανικών αντί για νερό.
  • Στράγγιξε το και ξεπλυνέ το με κρύο νερό.
  • Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε το να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην λασπώσει.
  • Μέχρι το κριθαράκι να κρυώσει, ετοίμασε το dressing.
  • Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και άφησέ το στην άκρη.
  • Μόλις το κριθαράκι κρυώσει, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε από πάνω τo dressing και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου ή σαν κρύα σαλάτα.

Tip


Read More

And More