Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι πιο κλασικές ελληνικές και καλοκαιρινές γεύσεις σε μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών. Φέτα, φυσικά, ντομάτα και ελιές σε ένα χορταστικό, υγιεινό και ελαφρύ πιάτο.
Θερμίδες 270

Συστατικά

  • 500γρ. ζυμαρικά πέννες ή βίδες
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τσαμπί
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσο
  • 1/2 ματσάκι πλαρτύφυλλο μαϊντανό (ολόκληρα τα φυλλαράκια)
  • 200γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και βύθισε σε μπολ με παγωμένο νερό. (Μην τα βάλεις κάτω από τρεχούμενο νερό)
  • Ετοίμασε τα λαχανικά. Κόψε τις ντομάτες σε φέτες και βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις ελιές και τα ζυμαρικά. Από πάνω άπλωσε τη φέτα σε κύβους
  • Ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το ξύδι, αλατοπίπερο και ρίγανη, Περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου και σέρβιρε

Tip

Κάνε το τρικ. Κράτησε λίγο από το νερό όπου έβρασες τα μακαρόνια και πρόσθεσε λίγο στη σαλάτα σου, αν θες να γίνει πιο ζουμερή.

Read More

And More