Εναλλακτικά γεμιστά με κουσκούς

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ντοματούλες, πιπεριές, μελιτζάνες με γέμιση από κουσκούς και μια σειρά από φρέσκα υπέροχα λαχανικά. Τι λες να… προκαλέσεις τη μαμά με την εναλλακτική σου πρόταση για τα παραδοσιακά γεμιστά; Ό, τι πρέπει για το ζεστό μεσημεράκι του Μαΐου! 

Συστατικά

  • 4 μέτριες ντοματες σφιχτές
  • 3 μέτριες πιπεριές πράσινες
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ. Κουσκούς
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 3-4 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι  ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και άδειασέ τες για να τις γεμίσεις. Κράτησε το εσωτερικό από τις ντομάτες για τη γέμιση
  • Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και συμπλήρωσε νερό, ακριβώς στη μισή ποσότητά του. Άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 5-7 λεπτά να πιεί το νερό
  • Σε ένα πολυμίξερ χτύπησε το εσωτερικό της ντομάτας και πρόσθεσε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και τις ελιές μαζί με το μισό ποτήρι λάδι. Αλατοπιπέρωσε
  • Αφού φουσκώσει το κουσκούς (μη σε απασχολεί αν είναι λίγο σκληρό, θα μαλακώσει και στο ψήσιμο) πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
  • Γέμισε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και βάλε σε ένα ταψάκι. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το ελαιόλαδο
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 με 35 λεπτά

Tip


Read More

And More