Εναλλακτική ψαρόσουπα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφριά και δροσερή ψαρόσουπα σε χρόνο dt

Συστατικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 250 gr πατάτες
  • ½ φινόκιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ φλ. γιαούρτι
  • 700 gr πεσκανδρίτσα φιλεταρισμένη
  • 2 κ. σούπας άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε σε μεσαία θερμοκρασία το λάδι.
  • Μαγείρεψε τις πατάτες κομμένες σε κύβους μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν στα περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και αλατοπιπέρωσε, ανακατεύοντας για τρία ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το κρασί και βράσε τέσσερα λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 10 με 12 λεπτά, ώστε να βράσουν τα υλικά.
  • Ανακάτεψε στη σούπα το γιαούρτι και πρόσθεσε τα φιλέτα πεσκανδρίτσας και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
  • Σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και πρόσθεσε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.

Read More

And More