Επιδόρπιο με κρέμα λεμόνι και σπασμένα κουλούρια

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου επιβάλει κάθε επισημότητα. Από την άλλη δεν έχεις και χρόνο να φτιάχνεις απαιτητικά (σε χρόνο) γλυκά. Να τι μπορείς να κάνεις με μερικά από τα πασχαλινά κουλουράκια.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξύσμα)
  • 1 κ.γ. στέβια
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • 8 κουλουράκια πασχαλινά τριμμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τα κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
  • Ετοίμασε την κρέμα λεμονιού: Βάλε τη στέβια με το ξύσμα σε ένα μπολ
  • Χτύπησε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και γύρισέ τα στο μπολ με το ξύσμα. Συνέχισε προσθέτοντας τη μαργαρίνη σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. Χρειάζεται περίπου 20′ λεπτά.
  • Χτύπησε τη φυτική σταντιγί να σφίξει χωρίς ζάχαρη. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγη στέβια
  • Πάρε τέσσερα μεγάλα γυάλινα ποτήρια και βάλε μια κουταλιά τρίμμα από κουλουράκι στον πάτο. Συμπλήρωσε με δυο κουταλιές κρέμας λεμονιού και μια κουταλιά σαντιγί. Κάνε το ίδιο άλλη μια φορά.
  • Μπορείς να αφήσεις στο ψυγείο για να σφίξει. Σέρβιρε με λίγο ακόμη τριμμένο κουλουράκι από πάνω

Tip

Aν τα κουλουράκια σου είναι πολύ μαλακά, αφού τα τρίψεις άπλωσε σε λαδόκολλα και βάλε στο γκριλ για 5' με 10' λεπτά να γίνουν πιο τραγανά

Read More

And More