Εύκολα κρουασάν σοκολάτας!

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μόνο τρία υλικά θα σε σώσουν για να φτιάξεις σε πολύ λίγο χρόνο ζεστά κρουασάν σοκολάτας για τον καφέ ή για πρωινό ή μια εκδρομούλα!

Συστατικά

  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου (ή ξεπαγωμένη)
  • 3/4 φλιτζ. πραλίνα
  • 1 αυγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στρώσε σε λαμαρίνα χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
  • Πασπάλισε την επιφάνεια εργασίας σου με λίγο αλεύρι και άπλωσε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Άνοιξέ το φύλλο καλά διατηρώντας το αρχικό ορθογώνιο σχήμα του με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Χώρισε το φύλλο σε 3 ορθογώνια με τη βοήθεια κοφτερού μαχαιριού ή κόφτη πίτσας.
  • Χώρισε κάθε ορθογώνιο σε δύο τρίγωνα κόβοντάς το στη μέση.
  • Στη φαρδιά άκρη κάθε τριγώνου βάλε περίπου μια καλή κουταλιά πραλίνα αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές για να μη βγει η πραλίνα στο ψήσιμο.
  • Ξεκίνα να ρολάρεις κάθε κρουασάν από την φαρδιά άκρη προς τη στενή.
  • Όταν τυλίξεις το κρουασάν με τα δάχτυλά σου καμπύλωσέ το ελαφρά από τις άκρες.
  • Βάλε το κρουασάν στο ταψί.
  • Κάνε το ίδιο για κάθε τρίγωνο και επανέλαβε τη διαδικασία και για το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  • Σε ένα μπολ χτύπα το αυγό με μία κουταλιά νερό.
  • Με ένα πινέλο άλειψε τα κρουασάν σου με αυγό.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Tip

Όσο ετοιμάζεις το ένα φύλλο έχε το άλλο στο ψυγείο. Και όσο ετοιμάζεις το δεύτερο φύλλο βάλε τα πρώτα κρουασάν στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα όταν ψήνονται.

Read More

And More