Εύκολα σπιτικά ντόνατς

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φτιάξε πανεύκολα τα δικά σου σπιτικά ντόνατς χωρίς ειδικά εργαλεία, χωρίς πολλά υλικά και γρήγορα!

Συστατικά

  • 50 γραμμ. μαργαρίνη
  • 120 ml γάλα
  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο + 1 λίτρο για το τηγάνι
  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε χαμηλή φωτιά βάλε μια κατσαρόλα και το βούτυρο να λιώσει.
  • Ρίξε το γάλα και το λάδι και ανακάτεψε.
  • Μόλις ενοποιηθούν βγάλε τα από τη φωτιά και άσε τα στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά με ένα πιρούνι.
  • Κάνε στο κέντρο μια λακούβα και ρίξε το μίγμα με το γάλα.
  • Ανακάτεψε με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη κολλώδης.
  • Με τα χέρια σου ελαφρώς αλευρωμένα, κόψε τη ζύμη σε μπάλες και πλάσε τες σε στρογγυλά κομμάτια. Πίεσε με το χέρι σου για να σχηματιστεί η τρύπα στη μέση.
  • Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι. Μόλις κάψει ρίξε μέσα λίγα-λίγα τα ντόνατς.
  • Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, γύρισέ τα από την άλλη (περίπου 3-5 λεπτά κάθε πλευρά).
  • Βάλε τα ντόνατς να στραγγίσουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μπολ βάλε μπόλικη ζάχαρη (και κανέλα αν θες) και βούτα μέσα κάθε ντόνατ και από τις δύο πλευρές να κολλήσει αρκετή ζάχαρη στο καθένα.
  • Σέρβιρε.

Tip

Μπορείς να περιχύσεις με λιωμένη πραλίνα ή σοκολάτα ή να σερβίρεις με μαρμελάδα!

Read More

And More