Φακές με σοταρισμένο μπρόκολο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χυλωμένες πράσινες φακές με ντομάτα και τραγανό μπρόκολο

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 1/2 φλ. πράσινες φακές
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου (+ έξτρα αν χρειαστεί)
  • 1 μεγάλο ματσάκι μπρόκολο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τις φακές στην κατσαρόλα μαζί με τον ντοματοπελτέ και λίγο από το ζωμό.
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και συνέχισε να κάνεις την ίδια θερμοκρασία μέχρι να βράσουν οι φακές για 30 λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε το μπρόκολο να βράσει για περίπου τρία λεπτά.
  • Σούρωσέ το, στέγνωσε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο σε φέτες και πρόσθεσε το μπρόκολο να σοταριστεί με αλατοπίπερο για τρία λεπτά.
  • Ρίξε την ψιλοκομμένη ντομάτα στις φακές και συνέχισε το βράσιμο για τρία λεπτά, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, μαζί με τον βασιλικό.
  • Σέρβιρε με το σοταρισμένο μπρόκολο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More