Φακές σούπα με γάλα καρύδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφριά σούπα με φακές και φάβα σε γάλα καρύδας και άρωμα κίτρινου κάρυ

Συστατικά

  • 1 φλ. φάβα
  • 1 φλ. φακές
  • 7 φλ. νερό
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. σούπας κάρυ
  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1/3 φλ. ντοματοπελτές
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • ρύζι βρασμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε καλά τα όσπρια και ρίξ’ τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό σκεπασμένα με το καπάκι σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το καρότο και ¼ από το τζίντζερ, ξανακάλυψε και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.
  • Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβούρδισε το κάρυ για δύο λεπτά και αφαίρεσε από την εστία.
  • Σε άλλο τηγάνι ζέστανε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μισά κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο τζίντζερ και τις σταφίδες για δύο λεπτά.

Read More

And More