Φακόρυζο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Mέσα στη νηστεία έχεις την ευκαιρία να βάλεις στο μενού μοναδικά διατροφικά πιάτα που αγαπούν τη γραμμή και την υγεία σου. Φακόρυζο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς να αφομοιώσεις το σίδηρο που σου προσφέρουν απλόχερα οι φακές.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο (ή φρέσκια ρίγανη)
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις φακές, ξέπλυνε και βάλε με μπόλικο νερό να βράσουν. Αφαίρεσε τον αφρό που σχηματίζει από πάνω και άφησε να σιγοβράσουν για 10′ – 15′ λεπτά. Σούρωσε και άφησε στην άκρη
  • Βάλε το ρύζι σε μπόλικο νερό να μουλιάσει για 15′ λεπτά
  • Στο μεταξύ ζέστανε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι να γυαλίσει, αλλά να μην καεί. Κράτησε τη μισή ποσότητα στην άκρη
  • Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το στο σκεύος με το ρύζι. Γύρισέ το να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε το ζωμί λαχανικών, το φασκόμηλο και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 10′ λεπτά. Όταν πιει το ρύζι τα υγρά, αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τις φακές. Ανακάτεψε και άφησε σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση ακόμη το φαγητό για 10′ – 15′ λεπτά.
  • Μοίρασε το φακόρυζο στα πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

Tip


Read More

And More