Φαλάφελ ρεβιθιού με μυρωδικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά φαλάφελ με καυτερή σάλτσα ντομάτας και φρέσκα ανοιξιάτικα βότανα

Συστατικά

Για τα φαλάφελ

  • 12 κλωνάρια μέντα
  • 12 κλωνάρια μαϊντανός
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • πίτες για τύλιγμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τα βότανα μέχρι να γίνουν πολτός, μαζί με τα φιστίκια, τα ρεβίθια, το σκόρδο, το λάδι και το κύμινο.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και τη σόδα και συνέχισε να χτυπάς για μισό λεπτό ακόμη.
  • Με τα χέρια πλάσε 20 κεφτέδες και τοποθέτησέ τους στο ταψί.
  • Ψήσε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μέσα του χρόνου.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και άφησέ τα για μερικά λεπτά να αρωματιστούν μεταξύ τους.
  • Στήσε τα φαλάφελ απλώνοντας τη σάλτσα στις πίτες, τοποθετώντας από πάνω τους κεφτέδες και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά (προαιρετικά).

Read More

And More