Φασολάδα Orac

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η φασολάδα είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, ουσίες που μιμούνται τη δράση των στεροειδών ορμονών και ιδιαίτερα των οιστρογόνων στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης παρέχει πλουσιοπάροχα μονάδες ORAC, αλλά και επιμέρους αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε για υγιές δέρμα και ανθεκτικά μαλλιά!

Μονάδες Orac 6.375

Συστατικά

  • 450 γρ. φασόλια μέτρια, ξερά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 10 ελιές για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Την επομένη, τα ξεβγάζουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, λίγο αλάτι, την τομάτα και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται.
  • Μοιράζουμε τη φασολάδα σε ατομικά μπολ ή πιάτα σούπας και συνοδεύουμε με ελιές και 1 φέτα φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Tip


Read More

And More