Φασολάκια χάντρες

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τώρα που τα φασολάκια ξεπήδησαν από την… πράσινη κουβερτούλα τους, αλλά είναι ακόμη σχετικά τρυφερά και χλωρά είναι ευκαιρία να ετοιμάσεις υπέροχο λαδερό από την ελληνική παράδοση. Φασολάκια χάντρες για ελαφριά, υγιεινή και “μαμαδίσια” γεύση!

Συστατικά

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδο σε φέτες
  • 3 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοτρά κομμάτια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το περασμένο βράδυ
  • Κόψε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τα καρότα και τις πατάες
  • Στην κατσαρόλα βάλε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε τα κρεμμύδια, προσθέτοντας σιγά, σιγά τα καρότα, τις πιπεριές και τα σκόρδα
  • Συνέχισε με τις πατάτες και στο τέλος πρόσθεσε και τα φασολάκια στην κατσαρόλα σου
  • Σβήσε το φαγητό σου με την ντομάτα, πρόσθεσε λίγο νεράκι αν χρειαστεί και άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις και το χυμό λεμονιού
  • Αλατοπιπέρωσε και αφού δέσει λίγο η σάλτσα βάλε και τον μαϊντανο και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό να μελώσει
  • Αφού πιει τα υγρά του, τσέκαρε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες και σέρβιρε

Tip

Σε παιδεύει ο μαϊντανός στο κόψιμο; Τι θα έλεγες να λύσεις το πρόβλημα ψαλίδι; Ψαλίδι κουζίνας και σε τι θα σε βοηθήσει. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More