Φασόλια με κόκκινη πιπεριά και λουκάνικο

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Μπορεί το καλοκαίρι να μην σου πήγαινε η καρδιά να φτιάξεις όσπρια, όμως τώρα πρέπει να επιστρέψουν στη διατροφή σου. Δες αυτή τη λαχταριστή συνταγή για φασόλια με γευστικό λουκάνικο, πιπεριά και αρωματικό κύμινο.
Βρες περισσότερες συνταγές με όσπρια εδώ

Συστατικά

  • 1 μέτριο λουκάνικο με πράσο
  • Ελαιόλαδο
  • Κύμινο σε σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φασόλια μουλιασμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
  • 2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
  • Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Πρόσθεσε το λουκάνικο σε φετάκια και συνέχισε το σοτάρισμα. Τέλος βάλε τις πιπεριές να μαλακώσουν και πασπάλισε με κύμινο. Πρόσθεσε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και τα φασόλια.
  • Σκέπασε το σκεύος, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-45′ λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη ντομάτα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά, σε σκεπασμένο σκεύος για 10′-15′ λεπτά.
  • Σέρβιρε τα φασόλια χλιαρά.

Tip

Μπορείς να αποφύγεις το νερό και να σερβίρεις τα φασόλια σου σε πιο... στέρεα μορφή με απολαυστική κόκκινη σαλτσούλα! 

Read More

And More