Φασόλια με σπανάκι και γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και γρήγορο πιάτο με ανοιξιάτικα αρώματα

Συστατικά

  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ φλ. ντοματίνια κομμένα
  • 5 ματσάκια baby σπανάκι
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 500 gr βρασμένα φασόλια
  • 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλάκια λάδι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πέντε με επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και τσιγάρισε για μισό λεπτό ακόμη.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τα ντοματίνια και μόλις απορροφηθούν τα υγρά, πρόσθεσε και το σπανάκι και μαγείρεψε μέχρι να «μαραγκιάσει».
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα βραστά φασόλια (κονσέρβα) και τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε να βράσει για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του ζωμού.
  • Ρίξε και τον βασιλικό λεπτοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σβήσε τη φωτιά.

Read More

And More