Φασόλια πιάζ

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πως πρέπει να μην ξεχνάς τα όσπρια από το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα το γνωρίζεις! Αν όμως δεν τρελαίνεσαι για παραδοσιακή φασολάδα, τότε μπορείς να ετοιμάσεις μια κρύα σαλάτα με dressing λεμονιού και μουστάρδας που θα σε ξετρελάνει. Είναι διάσημη συνταγή – με μια σειρά από παραλλαγές – που θυμίζει κάτι από Γαλλία (Πιάζ), αλλά από όσο μπορέσαμε να καταλάβουμε πρόκειται για τούρκικη συνταγή. Α, να μην ξεχάσω… Τρώγεται και κρύα, που σημαίνει πως θα σε βολέψει για ταπεράκι στη δουλειά! 

Συστατικά

  • 300 γρ. λευκά φασόλια ξερά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό καροτάκι τριμμένο
  • Μερικές ελιές καλαμων χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε τα φασόλια από το περασμένο βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό. Φρόντισε μέχρι το πρωί που θα ξεκινίσεις τη συνταγή να αλλάξεις το νερό 2 με 3 φορές
  • Στράγγιξε και βάλε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Αφαίρεσε το νερό και βράσε με φρέσκο νερό λίγο ακόμη να μαλακώσουν
  • Βάλε τα φασόλια αφού κρυώσουν σε μια σαλατιέρα. Συμπλήρωσε και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπέρωσε
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές και το καροτάκι και τέλος ρίξε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο πριν σερβίρεις χτύπησε με ένα πηρουνάκι το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τη μουστάρδα και περίχυσε τα φασόλια σου
  • Η σαλάτα αυτή σερβίρεται κρύα

Tip


Read More

And More