Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμη και ελαφριά φάβα με γλυκά κρεμμύδια

Συστατικά

  • ½ kg φάβα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 σέλερι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κ. σούπας αγγουράκι τουρσί
  • ½ κ. γλυκού αλάτι

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι:

  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και βράσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι χωρίς να τα κόψεις για 20- 25 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα λαχανικά εκτός από το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και ρίξε τη φάβα.
  • Βράσε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 30 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ πολτοποίησε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φάβα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κόψ’ τα σε λεπτές φέτες και τσιγάρισέ τα σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
  • Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπωλ τη φάβα και γαρνίρισε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Tip


Read More

And More