Φετουτσίνι αλφρέντο με τρυφερό κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με κρέμα παρμεζάνας και κοτόπουλο

Συστατικά

  • 300 gr φετουτσίνι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανός για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό τους.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και άλειψέ το με 3/4 του κουταλιού αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι.
  • “Κάψε” το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το φιλέτο κοτόπουλο και τηγάνισέ το για πέντε με επτά λεπτά.
  • Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα περίπου επτά λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να “σταθεί” για τρία λεπτά πριν το κόψεις σε λεπτές φέτες και το καλύψεις με αλουμινόχαρτο.
  • Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο αλατοπίπερο και σιγόβρασε για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Αν η σάλτσα πήξει πολύ από το τυρί, πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
  • Ρίξε τα φετουτσίνι στη σάλτσα, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε τοποθετώντας από πάνω τις φέτες κοτόπουλο και πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More