Φετουτσίνι με κρέμα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά φετουτσίνι με λιαστή ντομάτα και κρέμα τυριών

Συστατικά

  • 230 gr φετουτσίνι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 1 3/4 φλ. γάλα (2% λιπαρά)
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 85 gr τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Βάλε τα φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι, άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά και κόψ’ το σε λεπτές φέτες.
  • Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, τον ντοματοπελτέ και τον βασιλικό και καβούρδισέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα και τις λιαστές ντομάτες ανακατεύοντας συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξουν.
  • Πρόσθεσε και το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
  • Αλατοπιπέρωσε την κρέμα και επανάφερε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα φετουτσίνι.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.

Read More

And More