Φιλέτο γλώσσας στο γκριλ με πουρέ αρακά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμο φιλέτο με πουρέ από αρακά και ψητά λαχανικά στο γκριλ

Συστατικά

  • 3 μικρά καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
  • 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 300 gr αρακάς
  • 1/3 γλ. τυρί ricotta
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ζέστανέ το για πέντε λεπτά.
  • Κόψε τα καρότα σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτι και ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο.
  • Με το υπόλοιπο λάδι άλειψε τα ψάρια και αλατοπιπέρωσέ τα καλά και κάλυψέ τα με την πάπρικα.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο, τοποθέτησε προσεκτικά τα φιλέτα στο κέντρο του και γύρω- γύρω τα καρότα και το κρεμμύδι και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Βάλε τον αρακά να βράσει σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστεί ριξ’ τον στο μπλέντερ με δύο κουταλιές νερό.
  • Πρόσθεσε στο μπλέντερ τη ricotta, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σέρβιρε με τον πουρέ στη βάση του πιάτου και από πάνω το ψάρι, πασπαλισμένο με τα ψητά λαχανικά.

Read More

And More