Φιλέτο με σάλτσα θυμάρι για δύο

30 λεπά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μοιραστείτε φιλέτο μοσχάρι με το υπέροχο άρωμα του θυμαριού και αφεθείτε σε μια light συνταγή για δύο!
Θερμίδες: 331 όλη η συνταγή

Συστατικά

  • Για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι ξηρό σέρι
  • 1 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός μήλου
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Για το κρέας
  • 4 μέτρια μοσχαρίσια
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σάλτσα: Βράσε το σέρι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή θερμόκρασία και μαγείρεψέ το για 8 λεπτά περίπου.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το συμπυκνωμένο χυμό μήλου και μαγείρεψέ τα μέχρι για 12 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νερό με το κορνφλάουρ.
  • Ρίξε στο τηγάνι το κορν φλάουρ και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βγάλε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε το μήλο και το θυμάρι.
  • Σκέπασε το τηγάνι για να μείνει ζεστό.
  • Πασπάλισε το μοσχάρι με αλάτι και πιπέρι.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάλε το κρέας και μαγείρεψε 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Σέρβιρε το μοσχάρι με τη σάλτσα.

Tip

Πασπάλισε με φρέσκα μυρωδικά όπως λίγο έξτρα θυμάρι, σχοινόπρασο ή και φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι!

Read More

And More