Φιλέτο μοσχαρίσιο με λαχανικά σοτέ και σάλτσα βουτύρου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό φιλέτο στο τηγάνι με τραγανά λαχανικά και κρέμα βουτύρου με βότανα

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι λιωμένο
  • 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια
  • 1 γλυκό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 500 gr σπαράγγια κομμένα στη μέση
  • 230 gr μανιτάρια κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τρεις κουταλιές βούτυρο με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  • Λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τα φιλέτα για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, άφησέ το για 10 λεπτά να “σταθεί”και πρόσθεσε μία κουταλιά βούτυρο.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια και σοτάρισε ανακατεύοντας για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα σε λεπτές φέτες, περιχύνοντας με το μείγμα βουτύρου.

Read More

And More