Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα μαϊντανού και κάπαρης

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπόλικο ελαιόλαδο, μαϊντανός και μυρωδικά τυλίγουν ζεστά το λευκό φιλέτο μπακαλιάρου. Η παχύρρευστη σάλτσα από κάπαρη, λεμόνι και καυτερές πιπεριές δένει μέσα στο τηγάνι παρέα με το ψαράκι σου. Κι έτσι θα έχεις μια ξεχωριστή συνταγή σε χρόνο μηδέν… 

Συστατικά

  • 175ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες και αλατισμένες
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. γαύρο μαρινάτο κομμένο σε κομματάκια
  • 2 φρέσκιες πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και πρόσθεσε το σκόρδο να πάρει άρωμα χωρίς να το κάψεις
  • Πρόσθεσε σε κομματάκια το φιλέτο και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, την κάπαρη, το γαύρο και την καυτερή πιπεριά. Άφησε ώσπου να φουσκώσει το λάδι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακίνησε όλο το τηγάνι μαζί να μετακινηθούν τα κομμάτια το ψάρι. Συνέχισε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά
  • Πρόσθεσε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με τον χυμό λεμονιού
  • Σέρβιρε με την σάλτσα του μαϊντανού αλειμένη επάνω από τα φιλετάκια και φέτες λεμονιού

Tip

Η κάπαρη και ο γαύρος είναι από μόνα τους αλμυρά. Γι' αυτό καλό θα ήταν να είσαι φειδωλή με το αλάτι στη συνταγή. Δοκίμασε τη σαλτσούλα πριν αλατοπιπερώσεις...

Read More

And More