Φιλέτο μπακαλιάρου στο ταψί

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια απλή και νόστιμη παραλλαγή του “πλακί” με βαθύ άρωμα και αγνά υλικά

Συστατικά

  • 5 μικρές πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου (200 gr)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόψε τις πατάτες και τις ντομάτες “κυδωνάτες” και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα ταψί, ανακάτεψε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη με μπόλικο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, ανακάτεψε το φαγητό, ώστε να γυρίσουν όλα τα υλικά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.
  • Πρόσθεσε το λεμόνι σε φέτες και την ντομάτα και άφησε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ψωμί.

Tip


Read More

And More