Φιλέτο πάπιας με σος ροδιού

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ο συνδυασμός είναι απολαυστικός και η ιδέα για ρομαντικό δείπνο ιδανική! Το γλυκό ρόδι ταιριάζει υπέροχα με την πάπια που αγαπά τις γλυκιές σαλτσούλες! Απόφυγε για φέτος την κλασική πάπια πορτοκάλι και εντυπωσιάσε το ταίρι σου με φιλετάκι πάπιας και σος ροδιού! 

272 Θερμίδες

Συστατικά

  • 500γρ. στήθος πάπιας καθαρισμένο και χωρίς την πέτσα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Αλάτισε την πάπια και ζέστα λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι. Θωράκισε την πάπια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Μετάφερε σε μικρό ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου (πρόσεξε να μην την παραψήσεις γιατί θα σκληρύνει πολύ).
  • Στο μεταξύ, όσο ψήνεται η πάπια βάλε το κρεμμυδάκι και σόταρε να γυαλίσει. Πρόσθεσε το ροδι και άφησε να πάρει βράση και να μειωθεί στο μισό
  • Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο ζωμό και πρόσθεσε στο ρόδι. Ανακάτεψε να δέσει η σάλτσα σου
  • Βγάλε την πάπια σε ξύλο κοπής και άφησε να κρυώσει 5 λεπτά. Κόψε σε πολύ λεπτές φετούλες και σέρβιρε με τη σος ροδιού. Γάρνιρε με τον μαϊντανό

Tip


Read More

And More