Φιρίκι γλυκό

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το μικρό μηλαράκι με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι στη μέση είναι βάλσαμο, όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό το απογευματάκι.

Συστατικά

  • 1 κιλό μήλα φιρίκια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 10 γαρύφαλλα
  • 200 γρ Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 8 κουτ.σ γλυκόζη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα μήλα  και αφαίρεσε το εσωτερικό με τα κουκούτσια χωρίς να χαλάσεις το σχήμα τους
  • Βάλε όλα τα μήλα σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη με τη γλυκόζη να λίώσουν
  • Μόλις πάρουν βράση, πρόσθεσε τα φιρίκια μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και άφησε τα να βράσουν, ξαφρίζοντας συχνά τον αφρό
  • Θα δεις πως είναι έτοιμο όταν το σιρόπι δέσει καλά
  • Εν τω μεταξύ καβούρδισε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα
  • Αφού κρυώσουν τα μήλα, γέμισέ τα με 1-2 αμύγδαλα το καθένα
  • Κλείσε σε γυάλινο βάζο

Tip


Read More

And More