Φλογέρες με ανθότυρο και μέλι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανό φύλλο κρούστας, γέμιση ανθότυρου με διάφορα μυρωδικά και πινελιές μελιού που δίνουν άλλη διάσταση στο απαλό τυράκι.

Συστατικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
  • Άνοιξε ένα από τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια και άλειψε με λίγο αυγό (χτυπημένο με ένα πινέλο)
  • Βάλε από πάνω ένα ακόμη φύλλο να ταιριάξει και κόψε στα δύο. Κάνε το ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα
  • Ανακάτεψε το ανθότυρο λιωμένο, το κρεμμύδι, τον άνηθο και λίγο αλατι σε ένα μπολ
  • Γέμισε με αυτό την άκρη κάθε κομματιού και τύλιξε σε φλογέρες
  • Τηγάνησε τις φλογέρες σε χαμηλή σχετικά φωτιά για 6-8 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  • Πασπάλισε με λίγο πιπέρι (σουσάμι αν θέλεις) και μέλι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More