Φοκάτσια με ολόκληρα τοματάκια cherry

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάτι μεταξύ πίτσας και αρωματισμένου γευστικού ψωμιού. Βυθισμένα ολόκληρα τοματάκια σε αφράτο ψωμί, αρωματικό δενδρολίβανο και έτοιμο το σπιτικό, υγιεινό σνακ.

Συστατικά

  • 15γρ. νωπή μαγιά
  • 3 κ.σ. ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 τοματάκια cherry
  • Φρέσκα φυλλαράκια δενδρολίβανο
  • Χοντρό και ψιλό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 200oC
  • Λιώσε τη μαγιά στο νερό και άφησε για 10′ λεπτά να αφρίσει. Λιώσε το σκόρδο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και άφησε να βγάλει το άρωμά του
  • Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύτι με λίγο ψιλό αλάτι. Άνοιξε μια λακουβίτσα στο κέντρο και πρόσθεσε τη μαγιά και το υπόλοιπο λάδι. Ζύμωσε με το χέρι σου και όταν γίνει ένα σώμα, γύρισε σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνέχισε το ζύμωμα για 10 λεπτά να γίνει ελαστική
  • Μάζεξε τη σε μια μπάλα, κάνε μια μικρή τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι στην επιφάνεια και άφησε σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα
  • Ζύμωσε και πάλι ελαφρά και άπλωσε σε ταψάκι. Λάδωσε με το αρωματισμένο με σκόρδο ελαιόλαδο.
  • Με ένα μαχαιράκι άνοιξε μικρές εσοχές στην επιφάνεια της πίτας και βύθισε ελαφριά (όχι πολύ γιατί θα φουσκώσει και η ζύμη) τα τοματάκια. Πασπάλισε με δενδρολίβανο και αλάτι και ψήσε για μισή ώρα περίπου
  • Σέρβιρε ζεστή

Tip

Φυσικά μπορείς να εμπλουτίσεις τη συνταγή με όποιο αρωματικό σου ταιριάζει όπως φρέσκια ρίγανη, βασιλικό ή φασκόμηλο

Read More

And More