Fondu τυριού

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σκέφτεσαι κάτι πιο αγαπησιάρικο για ορεκτικό το βράδυ του ρεβεγιόν; Απολαυστικό λιωμένο τυρί, αρωματισμένο με κρασί και μυρωδικά σε μια τραγανή μπουκίτσα λαχανικών ή φρυγανισμένου ψωμιού. Ο καλύτερος τρόπος να σπάσεις τον πάγο και να τους φέρεις όλους πιο κοντά το βράδυ των Χριστουγέννων, πριν αποκαλύψεις τη γεμιστή γαλοπούλα.

Συστατικά

  • 400γρ. τυρί γκριγιέρ τριμμένο (ελβετικό τυρί)
  • 400 γρ. έμενταλ
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 4 κ.γ. άνθος αραβοσίτου χωρίς άρωμα (ή νισεστέ)
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ¼ του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κ.γ. kirsh λικέρ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Για το σερβίρισμα: 1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
  • Ροδέλες καρότο
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μπολάκι αρωματισμένο λάδι (για να βουτάς το ψωμάκι σου πριν το τυρί)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε το εσωτερικό του σκεύους για το fondu με το σκόρδο να πάρει το άρωμα. Στη συνέχεια ψιλόκοψε τη σκελίδα και πρόσθεσέ τη στο σκεύος
  • Πρόσθεσε το τυρί, το νισεστέ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε καλά
  • Ρίξε τώρα το κρασί και ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα σου ομοιογενές. Άσε το μείγμα να σιγοβράσει για μισό λεπτό και πρόσθεσε το kirsh
  • Βάλε το σκεύος στη βάση του να το κρατάει ζεστό και σέρβιρε με τα συνοδευτικά λαχανικά και ψωμάκια

Tip

Στείλε μας τις μαγειρικές δημιουργίες σου για φέτος τα Χριστούγεννα συμπληρώνοντας #christmas_table στο instagram του TLIFE (@tilfegr) ή στο twitter (@tlifefeed)

Read More

And More