Φουρτάλια Άνδρου

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι η τορτίγια της Άνδρου με υπέροχη γεύση και πολλά, παραδοσιακά μυστικά!

Συστατικά

  • 4-6 αυγά
  • 1-2 πατάτες
  • Δυόσμος
  • 1/2 χωριάτικο λουκάνικο Άνδρου
  • Χοιρινή λούζα
  • Ρίγανη
  • Κίτρινο τυρί ή Πετρωτή (παραδοσιακό τυρί του νησιού)
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες, κόψε σε ροδέλες και τηγάνισε ελαφρά σε ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το λουκάνικο και τη λούζα να πάρουν λίγο χρώμα
  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας το τυρί, το δυόσμο και τη ρίγανη
  • Ρίξε τα αυγά επάνω από τις πατάτες να ψηθούν και άφησε τη φουρτάλια να σφίξει
  • Αναποδογύρισε προσεκτικά και συνέχισε το ψήσιμο και από την άλλη πλευρά. Σέρβιρε

Tip

Τι είναι η χοιρινή λούζα; Μάθε τα πάντα εδώ

Read More

And More