Φρέσκο καλαμάρι στην κατσαρόλα με ντομάτα, ελιές και κάπαρη

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καυτερό καλαμαράκι γιαχνιστό σε σάλτσα ντομάτας και φρέσκων μυρωδικών

Συστατικά

  • 500 gr φρέσκο καλαμάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 400 gr ντομάτα κονκασέ
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 10 μεγάλες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • φρυγανισμένο ψωμί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε καλά τα καλαμάρια και κόψ’ τα σε λεπτές ροδέλες.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, αφαιρώντας τα σπόρια της.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το καλαμάρι, την ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπίπερο.
  • Κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Ψιλόκοψε την κάπαρη και κόψε τις ελιές σε λεπτές ροδέλες.
  • Πρόσθεσε την κάπαρη και τις ελιές στην κατσαρόλα, ξεσκέπασέ τη και άφησε να βράσει για άλλα 10 με 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται, αφαίρεσε το θυμάρι και τη δάφνη και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More