Φριτάτα αυγού με ροδέλες ντομάτας

45' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γευστική ομελέτα με αρωματικό θυμάρι, πράσο και ζουμερές ροδέλες ντομάτας. Απολαυστικό και υγιεινό, είναι μια πρόταση της South beach Diet.
Μάθε περισσότερα για τη South Beach Diet ένα “κλικ” εδώ
123 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 8 αυγά
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα 2%
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι cheddar με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα πράσα να μαλακώσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά, το γάλα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το cheddar και ρίξε πάνω από τα πράσα ανακινώντας καλά το σκεύος να μοιραστούν τα πράσα παντού. Στρώσε από πάνω τις ντομάτες και άφησε το μείγμα να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο (θα πρέπει να ελέγξεις πως έχει χειρολαβές που αντέχουν στη θερμότητα) και ψήσε για δέκα λεπτά ακόμη να πάρουν χρώμα οι ντομάτες και να ψηθεί η φριτάτα ως το κέντρο
  • Ξεφόρμαρε και σέρβιρε σε μεγάλη πιατέλα με φρέσκο θυμάρι

Tip


Read More

And More