Φριτάτα με λουκάνικο και πατάτες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με μυρωδικά και καπνιστό λουκάνικο

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γραβιέρα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 120 gr καπνιστό λουκάνικο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ μικρού κρεμμυδιού
  • 6 μικρές πατάτες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και μετά πρόσθεσε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε.
  • Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και πέρασέ το από ένα πυρίμαχο τηγάνι για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το λουκάνικο από το τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με αλατοπίπερο και τσιγάρισέ το για λίγα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, γυρνώντας τες τακτικά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τα σέσκουλα, μαγείρεψέ τα μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Ξαναβάλε το λουκάνικο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
  • Ρίξε και τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και τα υλικά, πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και ψήσε για δύο λεπτά.
  • Μετάφερε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί το φαγητό.

Read More

And More